Skip to main content

Over mij

Bleaters & Co is Jacqueline van den Heiligenberg. Ik brei al sinds mijn 4de jaar en dat is uitgegroeid tot een manier van leven. Ja, ik heb een kast vol met wol en ja ik heb minimaal 6 projecten op de naald. En bijna elke dag heb ik wel weer een nieuw idee.

In 2013 ben ik begonnen met deze webshop. Door mijn assortiment loopt een rode draad:

 • Het garen bestaat uit natuurlijke vezels.
  Met uitzondering van enkele sokkenwol garens omdat ze anders minder slijtvast zijn.
 • Alle wol is mulesingvrij. Dit betekent dat de wol met respect voor het dier wordt gewonnen, zonder dat het dier mishandeld wordt.
 • De garens maken geen onderdeel uit van modeseizoen. Ze zijn dus lang leverbaar. Hooguit verschilt de kleur door een ander verfbad.

Het breien van je eigen kledingstukken heeft heel veel voordelen:

 • Het geeft een enorme voldoening
 • Ze zijn niet modeafhankelijk dus je kan ze altijd dragen
 • Het dragen van kleding, gebreid van natuurlijk vezels, past beter bij de mens dan kleding van kunstmatige garens. Wol geeft je warmte in de winter. Katoen en linnen houden je koel in de zomer
 • Omdat je er best wat werk in gestopt hebt gooi je je gebreide kledingstukken niet snel weg en repareer je ze, mocht er toch een gaatje in komen
 • Zelfgebreide kledingstukken zijn leuk om kado te geven

Wil je de wol liever in het echt ervaren?

Het makkelijkste is natuurlijk om langs te komen op de markt. Dan kun je zelf zien, voelen, ervaren en kiezen!! Behalve de garens kan ik je ter plekke direct helpen met tips voor het (door)breien, geschikte breipatronen, naalden en andere breiaccesoires. 

Mensen die net zijn begonnen met breien, of graag willen gaan beginnen, kan ik op gang helpen met beginnersprojecten. Harstikke leuk als jij een beginner bent! Bij mij ben je dan zeker aan het juiste adres!

AGENDA/ MARKTEN 2023

VASTE MARKTEN

ROTTERDAM

Elke zaterdag van 10:00 tot 17:00 sta ik in Rotterdam op het Noordplein op de Rotterdamse Oogstmarkt. Neem vooral een kijkje op hun facebook of instagram (@rotterdamseoogst). Het is een prachtige en sfeervolle markt. Als je langs wilt komen voor mijn wol, is een bezoek aan mijn kraam prima te combineren met het bezoeken van de overige kraampjes/ het nabijgelegen Zwanehals met de vele leuke kleine winkeltjes/ musea o.i.d. in Rotterdam!

ZUTPHEN

Elke donderdag van 08:00 tot 13:00 sta ik in Zutphen op de biologische markt bij de Lange Hofstraat/ Groenmarkt. Kijk op de website van Awkwardduckling voor meer informatie.

LOSSE MARKTEN

Daarnaast doe ik ook “losse” markten. Ik zal de website steeds updaten met deze losse markten. Maar ook kun je me even bellen/appen (06-55343117) of een berichtje sturen bv via mijn Instagram (bleatersandco) wanneer ik op een markt bij jou in de regio sta. Omgekeerd sta ik ook open voor vragen om op een markt te komen staan.

Wollig Landleven
Zondag 14 mei 2023 – 11:00 – 16:30: Moederdagfair Menaam (Menaldum)
Zondag 21 mei 2023 – 11:00 – 16:30: Fair Vledder (Vledder)
Zondag 23 juli 2023 – 11:00 – 16:30: Zomerfair Nijstad Hoogeveen (Hogeveen)
Zondag 6 augustus 2023 – 11:00 – 16:30: Fair Zorgvlied (Zorgvlied)
Zondag 3 september 2023 – 11:00 – 16:30: Fair Diever (Diever)
Zondag 1 oktober 2023 – 11:00 – 16:30: Herfstfair Toegangspoort Holtingerveld (Havelte)

JUNIMARKTEN

 • 10 juni, Leidse Bijenmarkt, Leiden, naast Musem van Volkenkunde, https://www.deleidsebijenmarkt.nl/
 • 24 en 25 juni, Dag van het park, Schollebos, Capelle a/d IJssel, 12:00-17:00u, https://www.facebook.com/DagvanhetParkCapelle >

PRODUCTEN OPHALEN (ATELIER IN ZOETERMEER)

Wil je wol zien, voelen maar heb je geen mogelijkheid om naar de markt te komen?

Geen probleem! Je kunt namelijk ook langs mijn atelier komen voor kijken/ ophalen/ bestellen/ overleggen.

Het is mogelijk om een afspraak te maken via Whatsapp: 06 55343117. Je kunt voor een moment kiezen op de woensdag, donderdag of vrijdag  tussen 13:00-17:00u. Mocht een ander moment buiten deze tijden beter uitkomen, altijd welkom om te bellen voor overleg/mogelijkheden.

ORGANISEER JE ZELF EEN MARKT/EVENT?

Als je denkt dat mijn assortiment past bij jouw markt/event, je bent natuurlijk welkom om contact met mij te zoeken. Bel me dan op 06-55343117!

BREI- EN HAAKLESSEN op #debreiplaats. Lees verder.