Bleaters & Co is Jacqueline van den Heiligenberg. Ik brei al sinds mijn 4de jaar en dat is uitgegroeid tot een manier van leven. Ja ik heb een kast vol met wol en ja ik heb minimaal 6 projecten op de naald. En bijna elke dag heb ik wel weer een nieuw idee.

In 2013 ben ik begonnen met deze webshop. Door mijn assortiment loopt een rode draad:

  • Het garen bestaat uit natuurlijke vezels.
    Met uitzondering enkele sokkenwol garens omdat ze anders minder slijtvast zijn.
  • Alle wol is mulesing vrij. Dit betekent dat de wol met respect voor het dier wordt gewonnen, zonder dat het dier mishandeld wordt.
  • De garens maken geen onderdeel uit van modeseizoen. Ze zijn dus lang leverbaar. Hooguit verschilt de kleur door een ander verfbad.

Het breien van je eigen kledingstukken heeft heel veel voordelen:

  • Het geeft een enorme voldoening
  • Ze zijn niet modeafhankelijk dus je kan ze altijd dragen
  • Het dragen van kleding gebreid van natuurlijk vezels past beter bij de mens dan kleding van kunstmatige garens. Wol geeft je warmte in de winter en katoen en linnen houden je koel in de zomer
  • Omdat je er best wat werk in gestopt hebt gooi je je gebreide kledingstukken niet snel weg en repareer je ze, mocht er toch een gaatje in komen
  • gebreide kledingstukken zijn leuk om kado te geven

Naast deze webshop ben ik mijn activiteiten langszaam aan het uitbreiden:

Elke week ben ik te vinden met een deel van het assortiment op de Rotterdamse Oogstmarkt. Op de website van de markt vind je de actuele gegevens en alle overige activiteiten.

De markt is zaterdag van 10:00 tot 17:00

Dit jaar ben ik gestart met #debreiplaats in Zoetermeer.
#debreiplaats is mijn werkplek en geen winkel! Mocht je garens toch eerst willen zien en voelen kan je, alleen op een afgesproken tijd, langskomen. Het is mogelijk om een afspraak te maken via Whatsapp: 06 55343117. App voor een afspraak. Je kunt voor een moment kiezen op de woensdag, donderdag of vrijdag  tussen 13:00-17:00u. Mocht een ander moment buiten deze tijden beter uitkomen, bel dan voor overleg/mogelijkheden.

Brei- en haaklessen op #debreiplaats. Lees verder.