Skip to main content

Lessen breien & haken bij Bleaters & Co.

Welkom in mijn wereld van het handwerken als ambacht!

Redenen voor het nemen van lessen
Je hebt bijvoorbeeld zin om creatief te zijn met je handen en iets te maken. Eens wat anders! Je vrije tijd ontspannen besteden. Of misschien heb je het breien en/of haken nooit (goed) geleerd en heb je nu de wens om het te leren. Of je bent al ervaren maar wilt graag begeleiding om een bepaald project te gaan doen. Die ene superleuke trui maken lijkt je bijvoorbeeld fantastisch, maar je vindt het spannend om het helemaal zonder tips en een meekijker te doen. Of…je kunt al breien en/of haken, maar bent op zoek naar een goed/leuk patroon. Of….je wilt zelf iets helemaal doen van a t/m z; dus bedenken, ontwerpen, maken en ondertussen overleggen en nieuwe dingen/technieken leren.

Wat je reden ook is om je meer te verdiepen in het breien en/of haken: welkom om met mij aan de slag te gaan!

Locatie, data, tijden & voorbereiding
De lessen zijn bij mij thuis in Zoetermeer en gaan op basis van een zelf gekozen project. (Als je dat nog een stap te ver is, gaan we samen kijken naar een project wat past bij jouw niveau.)

> We spreken een datum & tijd af.
> Je stuurt jouw gekozen patroon naar me.
> Hierna maak ik een inschatting van wat mogelijk is met jouw voorkennis. Ook met nul voorkennis is heel veel mogelijk ;-).
> En dan beginnen!

Zelf kiezen: individueel of in een groepje
In principe start ik met individuele lessen. Als je al aardig op weg bent, kun je ervoor kiezen om in een groepje verder te gaan. De groep zal ongeveer 4 personen zijn.

Materiaal & kosten

  • De kosten voor de lessen zijn 20,- voor 2 uur begeleiding
  • De kosten voor meedoen in een groep zijn 7,50 p.p. voor 2 uur
  • Je kunt je eigen materiaal aanschaffen en meebrengen
  • Mocht je materiaal bij mij willen aanschaffen dan plannen we daar, voor de les, tijd in of we maken een aparte afspraak daarvoor. Dan kun je op je gemak kijken, voelen, uitzoeken.

Docent
Ik brei/haak vanaf mijn 4de jaar. Eerst onder het toeziend oog van mijn moeder. Maar al gauw ben ik mij gaan verdiepen in patronen. Mijn kracht is daardoor dat ik veel technische kennis heb opgebouwd. Ik hoor nog te vaak dat mensen zeggen: “Ach patronen daar houd ik me niet aan, ik doe gewoon even zo en zo.“ Maar helaas wordt het resultaat ook “zo, zo”. Ik vind het belangrijk om technische vaardigheden goed mee te geven. Dan wordt het breien/haken niet alleen meer ontspannen, maar geeft het je ook een prachtig eindresultaat.

Ook ik leer constant bij. Ik heb oa cursussen gevolgd bij Loret Karman in Haute Couture breien. Momenteel werk ik aan level 1 bij de The Knitting Guild Association in Amerika.

Voor mij belangrijk

  • Je krijgt plezier in het breien en/of haken.
  • Je leert patronen “lezen” zowel in het Nederlands als het Engels
  • Je leert om je werk goed te documenteren tijdens het breien en/of haken. Het opschrijven geeft overzicht en wordt zo jouw archief wat je kan blijven gebruiken voor toekomstige projecten
  • Je krijgt kennis over je materialen m.a.w. “welk garen kan ik gebruiken bij een gekozen project?”

Stuur een e-mail naar bleatersandco@gmail.com.