Skip to main content

Mijn naam is Jacqueline van den Heiligenberg en ik brei al sinds ik het me kan herinneren. Toen ik nog jong was had elk winkelcentrum nog een breiwinkel en was er enorme keuze in wol en tijdschriften. Maar op een gegeven moment zijn ze een beetje verdwenen.

Met de komst van de internetwinkels kan je weer volop materialen kopen. Het web staat vol met patronen en blogs, het bijna oneindig, zeker voor een liefhebber zoals ik. De materialen zijn ook mooier geworden. Wol prikt niet meer en kan zelfs in de wasmachine. Alpaca heeft zijn intrede gedaan, wat nog zachter is dan cashmier maar wel sterk en alles in alle kleuren die je maar kan bedenken.

Maar hoe mooi de sites ook zijn en hoe groot de keuze ook is. Breien is toch ook een kwestie van voelen. Hoe voelt de wol, hoe kleurt de wol bij bijvoorbeeld de jas waar ik een sjaal bij wil. Hebt je een leuk patroon, maar wil je graag andere kleuren, hoe kan ik zien hoe ze bij elkaar staan. Dat is iets wat ik toch een beetje mis. Daarom is mij atelier digitaal en fysiek!

action_jack