Deze sokken met ajour patroon zijn gebreid met superwash Merino Wool van Malabrigo. Ze zijn gebreid voor een dame die graag, na een dag hard werken, lekker met haar beentjes op de bank wil. Om dat de sokken van 100% wol zijn zonder versterking zullen ze wat sneller slijten, maar ze blijven oogstrelend en zitten heerlijk!

Het patroon komt uit het boekje “breien to go sokken” en kan ook prima gebreid worden met Araucania Ranco solid. Ik heb de maat verkleind naar maat 37 en in plaats van de hollandse hiel een hartjes hiel gebreid. Helaas staat er in het boekje een fout met betrekking tot het verkleinen. Daar staat het volgende:

Tip: Door ajourpatroon rekken de sokken makkelijk uit. U kunt daarom de 7e, 8e, 26, en 27e st. weglaten en aan het begin slechts 60st opzetten.

Maar je breit het patroon 2 keer en dan zou je 8 steken minder breien en dat klopt volgens mij niet. Ik heb alleen steek 7 en 27 weggelaten. Voor alle materialen kan je terecht in de webshop.

Wil je deze sok laten breien zijn de kosten:

Maat Prijs
22 t/m 27 € 29,95
28 t/m 35 € 39,95
36 t/m 43 € 49,95
44 t/m 47 € 59,95

 

Deze prijzen zijn incl. BTW en excl. de kosten van de wol. Voor de maten 22 t/m 27 betaal je voor het 2de paar alleen voor de breikosten. Vanaf maat 44 kan het zijn dat er een 2 bollen wol nodig zijn, maar dit is afhankelijk van de wol die je kiest. Wilt je een bestelling plaatsen, stuur mij dan een e-mail met de schoenmaat en de wol waarin de sok gebreid moet worden.