Easy Snood project met Noro Obi

Easy Snood project met Noro Obi

Een Snood is een trendy winteraccessoire. Het woord Snood is ontstaan door een samentrekking van de woorden scarf en hood. De Snood was in de jaren ’80 ook heel trendy en sinds de herfst en winter van 2009 weer volledig terug in het straatbeeld.

Een Snood lijkt op een gewone sjaal alleen heeft de Snood geen uiteinden. Doordat deze Snood op een rondbreinaald wordt gebreid is hij volledig rond en heeft geen naad. Je breidt de sjaal in tricotsteek en keert hem daarna om zodat het ribbeleffect van de tricot de goede kant wordt. In het filmpje hieronder wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je breidt met een rondbreinaald.

De Snood is gebreid met Noro Obi op rondbreinaald 7 met een snoer van 80 cm. Je zet 152 steken op en zet een markeerring op de naald. Nu weet je precies wat het begin van het breiwerk is. (Loomelastiekjes zijn ideaal als markeerringen!) Sluit de ring. Zorg er in de eerste naald voor dat je het werk niet verdraait. Brei in tricotsteek de 2 bollen Obi. Zorg aan het einde van de 2de bol dat je genoeg wol over hebt om de steken af te kanten. Dit doe je vanaf de markeerring. De Snood is ongeveer 32 cm breed en heeft een omtrek van 150 cm.

Koop nu het Easy Snood pakket met 2 bollen Obi en een werkbeschrijving voor €30 euro.

Wil je hem laten breien? Dat kan. Stuur een e-mail met je gegevens en welke kleur wol je Snood wil hebben. De levertijd is ongeveer een week. De kosten voor het breien inclusief de wol is 49.95 zonder verzendkosten.

Kies een pakket en bestel hier...